Захист власного житла мета кожної людини. Для цього багато років винаходили різні пристосування, від бронедверей до надскладних замків і сигналізації. Сьогодні великою популярністю користуються броненакладки. Вони захищають замок і не дають можливості його виламати. Все броненакладки діляться на кілька типів, про які ми поговоримо в подальшому.

Види броненакладок на двері, їх переваги і недоліки

Всі види броні накладок можна поділити за способом їх кріплення на дві групи.

  1. Врізні – кріпляться за допомогою потужних гвинтів всередині дверного щільна. Дві сталеві пластини стягуються і утворюють надійний захист. Із зовнішнього боку на броненакладку кріпиться декоративна пластина. Найбільш ефективно, коли вона жорстко прикріплена до   основної частини.
  2. Накладні – кріпляться на дверне полотно зовні. Не особливо надійні, так як швидко знімаються, виконують скоріше відлякує функцію, а не захисну.

Особливості врізних броньованих накладок

Найбільш ефективним видом врізних накладок вважаються втоплені. Вони мають найвищий клас захисту.ABLOY CH101Яскравим прикладом виразний накладки можна вважати ABLOY CH101. Це фінська захисна броненакладка виготовлена ​​із загартованої сталі. Для приємного зовнішнього вигляду, вона покрита шаром полірованої латуні. Така накладка має 3 клас безпеки. Підходить для дверей шириною до 80 мм. Зовнішній протектор має ширину 12,5 мм.

ROSTEX ROTONDUM R3/HТакож, відома чеська компанія ROSTEX виробляє відмінні захисні накладки. Наприклад, ROSTEX ROTONDUM R3 / Hпроводиться з щільного листа загартованої сталі, зовні покривається матовою нержавіючої сталлю. Для стягування використовуються 7 мм гвинти. Дану фурнітуру можна встановити на двері шириною до 45 мм. Але придбавши спеціальні подовжувачі, це значення збільшується в 2,5 рази. Броненакладка призначена для металевих і дерев'яних вхідних дверей. Приємний бонус то, що накладка має акуратний зовнішній вигляд, що не громіздка і не зіпсує інтер'єр приміщення.

Для цінителів естетики ROSTEX випускають унікальні броненакладки, прикрашені декоративними пластинами. Яскравим прикладом є модель ROSTEX OZDOBNA R3. Вона забезпечує надійний захист циліндрових замків від злому і розкриття. Виготовляється вона також з 4мілліметровой загартованої сталі, а стягується 8 міліметровими гвинтами. Броненакладка має 3 клас захисту від злому. Якщо ви купуєте допоміжні подовжувачів, накладку можна монтувати в двері товщиною до 100 мм. Декоративна накладка має товщину 1,2 мм і відмінно поєднується з темним дверним полотном.

Особливості магнітних броненакладок

Магнітні накладки зазвичай кріпляться   зовні і добре прикривають доступ до замку. Однак вони швидше підходять для захисту від вандалів, для досвідчених злодіїв їх захисту недостатньо. Істотний недолік то, що вони не підходять для металевих дверей. Розглянемо магнітні броненакладки на прикладі DISEC 3G8FM OMEGA. Якісна італійська накладка, виготовлена ​​з нержавіючої сталі. Вона виконує функцію захисту від розтину і висвердлювання. Має 3 клас надійності. У комплекті з накладкою йдуть монтажні болти, магнітні ключі та інструкція.

Необхідно розуміти, що клас захисту накладки повинен відповідати класу бронедверей. Якщо не дешеву і ненадійну двері встановити надміцний броненакладку, то вона не зможе в повній мірі захистити житло від злому.Так само і на оборот, вмонтувавши неякісну накладку в хороші двері, не варто розраховувати на безпеку свого житла.