Дверні ручки для міжкімнатних дверей - важлива деталь в інтер'єрі будь-якої кімнати. З її допомогою можна не тільки підтримати загальну стилістику дизайну, але і приховати деякі недоліки. Важливим фактором при виборі дверної ручки є якість матеріалу, оскільки саме від нього залежить зручність, а також довговічність моделі. Сьогодні на ринку можна знайти абсолютно безшумні екземпляри, секрет яких полягає в особливостях внутрішнього механізму.

Як вибрати найбільш підходящі дверні ручки для міжкімнатних дверей?

Більшість моделей дверей не комплектується ручками спочатку, що дає дизайнерові більше можливостей для того, щоб зробити інтер'єр оригінальним. Щоб покупка відповідала основним вимогам, покупець повинен ознайомитися з великою кількістю дверних ручок для міжкімнатних дверей. Фахівці інтернет-магазину & ​​ldquo; 740 & rdquo; допоможуть вам зробити правильний вибір виходячи з інформації про самих дверей. Також ви можете зробити вибір самостійно, спираючись на наступні фактори:

Матеріал. Відповідно до цієї класифікації всі матеріали прийнято розділяти на дві основні групи: бронза, латунь, ZAMAK, цинк алюміній і нержавіюча сталь. Це найбільш популярні матеріали, які використовуються при виготовленні дверних ручок. & Nbsp; Латунь & mdash; це практично ідеальний сплав, який не має явних недоліків. Вироби, виконані з цього матеріалу, відрізняються довговічністю, міцністю, стійкістю до різних впливів. Перед випуском в продаж дані ручки обробляють щіткою, полірують, фарбують порошковою фарбою і пр. Що стосується стали, то найбільш надійним і якісним варіантом є нержавіюча сталь. Але найкомфортніший матеріал для виготовлення дверних ручок & mdash; це латунь. Вироби з латуні дуже приємні на дотик. Дана характеристика і висока пластичність & mdash; основні причини високої популярності виробів з латуні. Якщо поверхня дверних ручок з нержавіючої сталі і латуні піддалася хромуванню і полірування & mdash; це є гарантією відмінною захисту виробів від несприятливих умов.

Красива фурнітура для міжкімнатних дверей це можливість підкреслити свій смак і статус за допомогою однієї маленької деталі. Купівля такої ручки неминуча, якщо самі двері також виготовлена ​​з якісного матеріалу. Моделі можуть бути встановлені в будь-якій кімнаті, проте найчастіше покупці інтернет-магазину & ​​ldquo; 740 & rdquo; вибирають їх для дверей в кухню, спальню або вітальню. Звертайте увагу на те, що кожен екземпляр вимагає дбайливого ставлення в процесі установки.

Найпопулярнішими вважаються дверні ручки для міжкімнатних дверей, виконані з металу. Вони можуть гарантувати практичність і довговічність за умови високої якості сплаву, з якого виготовлена ​​конкретна модель. В цілому металеві ручки вважаються економічним варіантом, вони гармоніюють з більшістю сучасних моделей дверей. До недоліків якісної металевої ручки можна віднести хіба що той факт, що її поверхня & mdash; холодна при дотику.

Спосіб кріплення. Від правильного вибору в цьому плані буде залежати комфорт і в більшості випадків & mdash; навіть швидкість монтажу моделі.

Вибирати дверну ручку варто в тому числі в залежності від способу кріплення. Існує два основні різновиди: нажимная і фіксована. Принцип їх функціонування полягає в тому, що після натискання спрацьовує механізм, ручка закривається або відкривається. Подібні моделі використовуються для вхідних і для міжкімнатних дверей. Фіксовані ручки не мають на увазі наявність замку і, відповідно, для того щоб відкрити двері, її потрібно буде штовхнути або притягнути. Основна перевага такої моделі & mdash; в можливості вибору різних особливостей дизайну. Особливо гостро це стосується виробів, виконаних в класичному стилі.

Варто відзначити, що натискні дверні ручки для міжкімнатних дверей користуються популярністю завдяки більшої функціональності конструкції. В першу чергу, такий механізм забезпечує кращу звукоізоляцію всієї двері, а також надійніше захищає кімнату від проникнення запахів. Проте натискна ручка має цілком вагома перевага: її трохи простіше встановлювати. До того ж дизайн деяких дверей має на увазі наявність саме фіксованою ручки для дверей.

Незалежно від матеріалу та способу кріплення, дуже важливо впевнитись у якості роботи механізму. Також необхідно перевірити корпус ручки для міжкімнатних дверей на наявність потертостей або подряпин. Обов'язково зіставте напрямок ручки і самих дверей. Якщо ви робите покупку товару в Інтернеті, необхідно робити замовлення виключно у перевірених магазинах. Відповідно, саме таким є інтернет-магазин "740".

Ручки для розсувних міжкімнатних дверей: принципи встановлення

Алгоритм дій щодо установки ручки - приблизно однаковий незалежно від різновиду останнього. Саме тому монтаж можна робити самостійно, попередньо переконавшись у наявності базових ремонтних інструментів. Тут йдеться про коронку по дереву, стамеску, ручному дрилі, свердлу та молотку. До основних рекомендацій щодо встановлення дверної ручки для міжкімнатних дверей варто віднести:

Не ігноруйте процес розмітки. Навіть якщо ви вже маєте суттєвий досвід у подібних роботах, витратите час на ретельне перенесення схеми на дверне полотно. Власне, сама схема йде в комплекті із ручкою.
Не бійтеся робити акцентовану розмітку. Деякі лінії можна навести сильніше, а окремі ділянки навіть проколоти шилом. Останнє, як правило, стосується точок центру.

Будьте особливо обережні при свердлінні отвору для клямки. Після того, як було зроблено отвір для самого корпусу, необхідно перейти до свердління місця для засувки. На цьому етапі важливо не просвердлити дірку до отвору для корпусу ручки.
Якщо конструкція фурнітури передбачає наявність язичка, вам необхідно буде зробити відповідний отвір. Воно перебуватиме на дверях. Для того щоб намітити конкретне місце, де потрібно буде свердлити, необхідно просто закрити двері і визначити точки дотику.

Вкрай небажане встановлення металевої накладки без пластикової кишеньки. Це негативно вплине як на довговічність самого замку, так і стан дверей загалом. Також пам'ятайте про те, що пластикова кишенька обов'язково повинна надаватися в комплекті.
Зазвичай установка ручок у міжкімнатні двері займає трохи більше години. Звичайно, більше часу піде в тому випадку, якщо ви виконуєте таку процедуру вперше. Важливо, що якісна ручка не дряпає поверхню дверей, і при цьому досить проста в установці, знову ж таки незалежно від типу. Стінки моделі повинні бути досить щільними, що говорить про їхню довговічність і забезпечує щільність фіксації.

ТОП-5 ручок для міжкімнатних дверей типу ціна/якість

Інтернет-магазин "740" займається продажем подібних товарів довгий час, тому ми вже встигли вивчити смак своїх покупців. Асортименти досить широкий, щоб кожен клієнт зміг вибрати для себе щось особливе. Ми рекомендуємо зупиняти вибір на ручках міжкімнатних дверей, які знаходяться в середньому ціновому сегменті. Це дозволяє отримувати якісний товар, і при цьому суттєво економити. Зокрема, йдеться про такі екземпляри:

ручка M&T Maximal Матовий хром

Цікавий дизайн цієї моделі дозволяє поставити її на двері як зі штучного, так і натурального матеріалу. Тут важливо лише підібрати відповідний колір. Ручка буде виглядати особливо виграшно, якщо дверне полотно матиме однотонне забарвлення. Примірник має зручну форму, виконаний з дійсно надійного матеріалу – латуні;

Дверні ручки Tupai 4003 RT ICEBERG матовий хром

Якщо ви хочете підібрати потрібний варіант для дверей металевого або білого кольору, зверніть увагу саме на цю модель. Окрім вдалого дизайну, дана ручка для міжкімнатних дверей відрізняється стійкістю до високих навантажень, тому відмінно підходить для стандартних побутових умов. Ручка Tupai розроблена авторитетним виробником, і тому відразу ж заслужила на довіру покупців інтернет-магазину “740”. За рахунок особливостей покриття модель досить швидко очищається будь-яких забруднень;
Дверні ручки Martinelli Daniella античне залізо. Перебуваючи у пошуку ексклюзивного варіанта, варто звернути увагу на цей варіант. Він має дуже незвичайні вставки, хоча при цьому виріб складно назвати надмірно "химерним". Ця дверна ручка для міжкімнатних дверей виконана із міцного металу. Її універсальність полягає в тому, що вона гармонійно виглядає і в сучасному, і в традиційному дизайні;

дверні ручки Linea Cali Rococo золото поліроване

Ця фурнітура однозначно підійде для тих, хто не боїться сміливих дизайнерських рішень. Модель гармоніюватиме з класичним та вінтажним стилем. При цьому бажано доповнити інтер'єр іншими деталями такого оформлення. Цей екземпляр Linea Cali Rococo відрізняється якісним покриттям, за рахунок чого він має товарний вигляд навіть після тривалого використання. Також варто відзначити дуже низький рівень шуму, що супроводжує роботу механізму;

двері ручки Colombo Design Robocinque S ID 71 чорний матовий

Це ручка, яку можна сміливо встановлювати на двері, що ведуть до будь-якої кімнати. Ще одна незаперечна перевага цієї дверної ручки - у гарантії, яка надається виробником на досить значний термін. Що стосується дизайну, то він точно не вимагає зайвих обговорень: модель виготовлена ​​відповідно до особливостей стилістики хай-тек. Вона одночасно втілює у собі стриманість та провокацію. Фурнітура має дуже нестандартну форму, оскільки ручка не має жодних вигинів.

В інтернет-магазині “740” можна знайти ручки як для звичайних, так і для розсувних дверей. У каталозі є моделі найпопулярніших кольорів, щоб ви могли підібрати потрібний варіант для будь-яких дверей. Щоб відповісти на запитання, які ручки для міжкімнатних дверей краще, бажано ознайомитись з повним асортиментом нашого магазину. Якщо ж ви хочете вибрати варіант, який вже заслужив на довіру покупців, вибирайте екземпляр з представленого ТОП-5. Вдалих вам покупок!