Замки з підвищеним захистом
Як захистити своє житло і своє майно-питання, яке хвилює безліч людей. Системи безпеки не стоять на місці і з кожним роком удосконалюють свою продукцію. Іноді немає можливості поставити врізний замок, в таких випадках навіси краще рішення. Проте багато користувачів турбуються про якість навісних замків. Однією з лідируючих в виробництві відмінних навісних замків є компанія TOKOZ. Детальніше про її продукції поговоримо далі.
Короткий огляд найбільш популярних товарів
Важливим гідність компанії є наявність як більш дорогих, так і більш бюджетних замків. Це дозволяє зробити свій вибір, спираючись на можливості і ступінь необхідної оборони. Одним з досить бюджетних варіантів є замок TOKOZ DUPLO 45 2 KEY. Ціна його варіюється до 100 грн. Стійкість до іржі в 13 разів більше ніж у класичних замків даного типу. У комплекті з навісним замком йдуть два ключа. Варто відзначити, що ключі у цього виробника досить оригінальною і надійної конструкції, так що злом серцевини відмичками малоймовірний.

Параметри TOKOZ DUPLO 45 2 KEY:
• Ширина – 45 мм.
• Висота – 35,5 мм.
• Товщина – 15 мм.
• Висота дуги – 25 мм.
• Матеріал – сталь.
Одним з досить популярних і більш дорогих є TOKOZ PLUTO 50 3 KEY. Всі замки даної серії це дует якості, зручності і високої безпеки. Їх можна використовувати в різних цілях, для зовнішніх дверей, для зборів або шаф. PLUTO це навісний замок з дугою із загартованої сталі і корпусом з цинкового сплаву. У комплект входять 3 ключі та кодова картка. Навіс має антикорозійне покриття і довговічний в службі. Виконується в двох кольорах: чорний за замовчуванням, сірий на замовлення. Габаритні розміри:
• Ширина – 53 мм.
• Висота – 65 мм.
• Товщина – 30 мм.
• Висота дуги – 15,5 мм.
Наступний навісний замок TOKOZ 800/40 2 KEY. Він створений для служби поза домом. Корпус покритий антикорозійним розчином. Захист від іржі в 13 разів вище норми. Ідеально використовувати подібний замок для захисту хвірток, огорож, погребів і іншого. Комплектується від 2 надійними ключами. Має наступні габаритні розміри:
• Ширина – 40 мм.
• Висота – 33 мм.
• Товщина – 20 мм.
• Висота скоби – 23 мм.
Загальний принцип роботи та будову серцевини
Серцевина побудована за принципом секретних дисків. Це означає, що при повороті ключа диски роблять оборот на певний кут. Крім основних секретів, ключ має систему ямковий заглиблень, які допомагають зафіксувати його в потрібному положенні.
У замках цієї серії використовується три запірних штифта. Один зверху, два в торцевому пазі. Той, що зверху – Основний. Його завдання упиратися в корпус і не давати серцевина повертатися при введенні невірної комбінації. При використанні рідного ключа, повернувши його на 90⁰, диски шикуються в правильне положення. Це забезпечує появу кодового паза прямо під верхнім запірним штифтом. Коли штифт провалюється, сердечник можна провернути і відкрити замок. Два інших штифта служать для фіксації фігурного паза з однієї чи іншої сторони.
Завдяки своєму нестандартному будовою, дискова система надійно захищена від більшості видів злому. Завдяки мінімальній тертю між ключем і серцевиною, робочий ресурс значно більше, ніж у стандартних аналогів.
Трохи про виробника
Компанія TOKOZ родом з Чехії. Працює вона вже близько 90 років. Підприємство стало всесвітньо відомим і популярним завдяки випуску якісних і сучасних навісних замків. TOKOZ це найбільший чеський виробник у цій галузі, який гарантує високу якість і багаторічну службу своєї продукції.