Вибір замка для захисту обладнання

В побуті часто виникає необхідність установки замку на обладнання, наприклад: поштову скриньку, металеві дверцята, електрообладнання тощо Для всіх подібних цілей давно передбачені   спеціальні захисні механізми. Часто вони мають систему блокування ключа у відкритому чи закритому стані, в залежності від моделі. Як правило, такі замки мають кут обороту язичка від 90⁰ до 360⁰. Вони можуть оснащуватися циліндрами від різних виробників.

Також є спеціальні замки для замикання важливіших ящиків – для депозитних або для готівки. У такому випадки слід відповідально підходити до вибору захисної системи. Краще віддавати перевагу системам з електронним розблокуванням, вони менше схильні до злому.

Замки для обладнання від ABLOY

Компанія виробляє замки для захисту різного устаткування. Механізми виробляються з латуні з хромованим покриттям. Але язичок виготовляється із загартованої сталі, що забезпечує високу надійність. Подібні замки розраховані на дверцята товщиною від 5,5 мм до 19,5 мм.

Одним досить популярних замків даного типу є  ABLOY CL 200 Sentry Дана система являє собою виразний механізм з ригелем накидного типу. Встановлюється виключно на металеві дверцята, товщиною не більше 9,5 мм. Система влаштована так, що ключ можна витягнути виключно в закритому положенні. Два циліндра оснащені 9 дисками, що забезпечує достатній рівень безпеки. У комплекті з механізмом йдуть два ключа, а ось язичок необхідно купувати окремо.

Для паркувальних автоматів, а також всіх важливих ящиків, розташованих поза приміщенням відмінно підходить ABLOY CL 110. Даний замок має накидний ригель і високий клас надійності. Особові диски і корпус системи виготовлені із загартованої сталі, що забезпечує достатній захист від висвердлювання. Замок відповідає найвищим вимогам стандартів для подібної продукції. ABLOY CL 110 розрахований на установку на дверці не ширше 13,5 мм. Ключ можна вийняти виключно в закритому стані. Циліндр має 9 дисків. Замок не універсальний, можливо правосторонній і лівосторонній виконання. Кут руху ригеля можна обумовлювати під час придбання механізму. У комплекті з замком йдуть два ключі та кодова картка. При необхідності зробити дублікат, потрібно пред'явити індивідуальну картку і оригінальний ключ.

ABLOY CL106 замок розрахований на дверцята товщиною до 19,5 мм. Ідеально підійде для поштових скриньок, для ящиків з одягом і аптечок. Ключ можна виймати з замку і в закритому, і у відкритому стані. Циліндри мають 11 дисків. Купувати накидной ригель необхідно окремо. Гніздо циліндра виготовляється з латуні, а лицьові диски зі сталі.

Трохи про виробника

Всі замки даної компанії відмінно переносять критичні зовнішні умови. Вони безперебійно працюють на морозі, не псуються від пилу, бруду та іржі. Завдяки м'якому ковзанню ключа в свердловині, & nbsp; замки практично не зношуються.

Через наявність лицьових дисків з високоміцної сталі, замок не схильний до висвердлюванню, видавлювання і бампінгу. Вся продукція компанії відповідає високим вимогам міжнародних стандартів якості. Також висока секретність системи забезпечує надійний захист вашого майна.