Ковпачки на дверні петлі - це невід'ємний елемент фурнітури, головною функцією якого є декорування ввёртнихпетель.

Також вони використовуються в якості прикраси: за допомогою їх можна створити красивий вид для видимих ​​деталей кріпильного гвинта. Власне купуючи цей дверний аксесуар, ви приводите навіси в схожий аналогічний стиль і відтінок до вже встановленої на двері фурнітури.

У загальній класифікації всі ковпачки на дверні петлі діляться на групи за такими критеріями:

параметри і дизайн;

матеріал виготовлення;

призначення.

Що стосується параметрів, ковпачки на петлі бувають чотирьох розмірів. Вони характеризують розмір петлі і вже власне відповідного ковпачка в діаметрі. Наприклад, 14,15,16 і 20 мм.

        Форма дверних ковпачків      
Розглядаючи дизайн такого виду фурнітури, давайте зупинимося на формі і палітрі кольорів. Всього ви можете побачити три форми ковпачків: закруглену, плоску і фігурну. Остання на відміну від двох перших виглядає більш ефектно і розкішно. Але, вона також відрізняється і в ціні. Адже цей дизайн більш яскравий і над ним, звичайно ж, проводилася більш скрупульозна робота.
       
Колір ковпачків на дверні петлі
Якщо порівнювати всі дверні ковпачки за популярністю і практичності відтінків, то природно лідирує бронза, хром, латунь, матовий хром, залізо античне і латунь антична. Але, в нашому інтернет-магазині ви також можете знайти такі унікальні кольори: кава античний, олово, патина, чорний і білий.
         
Матеріал виготовлення фурнітури
У більшості випадків виробники ковпачків на дверні петлі в якості основного матеріалу вибирають алюміній, сталь, латунь або пластик. Щоб поліпшити якість свого продукту і підвищити термін служби фурнітури, вони використовують гальванічне покриття. Його функція базується на захисті аксесуарів від пошкоджень і корозії. Також цей захисний шар металу має високий рівень зносостійкості і відмінно протистоїть високих і низьких температур.
           
Призначення ковпачків
Всі дверні ковпачки на петлі діляться на два типи за своїм призначенням. Одні з них використовуються для двоштиркової навісів, а другий тип фурнітури застосовується для четирехштирних петель. Більш популярними і часто використовуваними є перша група ковпачків. Тому серед кращих і більш надійних брендів варто відзначити наступні: STV, LINEA CALI, FIMET, REGUITTI.

У нашому інтернет-магазині ви знайдете більш широкий асортимент дверних ковпачків і зможете наочно ознайомитись з усіма брендами, дизайнами і відтінками даного типу фурнітури.