Перекодування замків

Якщо ключі були втрачені або опинилися в чужих руках виникає потреба в перекодировке замку. Багато великих виробників випускають механізми з можливістю перекодування в подальшому. Це особливо актуально, коли бронедвері і високоякісний замок обійшлися досить дорого при покупці. Перекодування дає можливість змінити тільки ключі, залишивши минулої захисну системи на місці.

Всі замки можна розділити на два основних види: Камбіо – можна перекодувати секретний елемент, нуклео – необхідна повна зміна секретного елемента.

Також, зміна коду може здійснюватися в сувальдних замках CISA і Mottura.

Зміна коду в системах від італійської компанії CISA

Великий виробник важких дверних замків, випускає механізми зі змінним кодом, з так званої системою « New Cambio Facile » ;. Дане нововведення дає можливість неодноразово замінювати ключі, змінюючи розташування сувальд і тим самим змінюючи код механізму. Застосування подібної системи дозволяє залишити минулий замок і змінити тільки ключі.

Часто трапляється, що під час будівельних робіт, монтажний ключ знаходиться у будівельників. Пізніше є можливість без труднощів перекодувати замок, і бути впевненим в високорівневою і унікальною захисній системі. Можливість зміни коду дає гарантію від зняття копії і виготовлення дубліката.

Зміна кодування відбувається завдяки ключам NEW CAMBIO FACILE. Їх можна замовити в сервісному центрі. Замок комплектується п'ятьма ключами. Після застосування спеціального кодового ключа, робота минулого набору анулюється.

Зміну коду накладки варто довірити фахівцеві, який вирішить проблему без втручання в серцевину двері. Подібні роботи виконуються з торцевої частини і мають на увазі зміну секретного елемента.

Зміна коду на замку Mottura

Ця фірма випускає пристрої з перекодіруемий елементом NUCLEO, з необхідністю повної заміни змінного блоку. У таких механізмах може здійснюватися не тільки зміна секретної частини, а й торцеве перекодування. Так при виконанні операції по зміні коду, корпус замку залишається колишнім, а зміна секретного елемента забезпечує використання нового комплекту ключів.

Крім підвищення надійності і безпеки, зміна секретної частини підвищує довголіття всієї захисної системи. Це обумовлено отриманням нового набору ключів, нових сувальд, пружин і напрямних.

Новинкою від компанії є nucleo my key. Ця серія має найвищу ступінь надійності. Підвищується рівень захисту від виготовлення дублікатів, несанкціонованих копій і тому подібного. Це забезпечується наявністю рухомих кульок на ключі і посилення кодового блоку.

Перекодування систем захисту від компанії АТРА

На сьогоднішній день компанія випускає багато видів замків: одинарні та подвійні, здвоєні і комбіновані. Останні являють собою комбінацію сугальдного і циліндрового замку.

Перекодування системи АТРА має на увазі заміну сувальдних ключів. Отже, зміна коду відбувається завдяки заміні секретної частини сувальдного замку. При придбанні подібного замку в комплекті йде два набори ключів. Другий необхідний для оперативної зміни коду, при втраті ключа або несанкціонованого виготовлення дублікатів. Довговічність замків забезпечується використанням якісних і міцних матеріалів при виготовленні, а також сучасних технологій при складанні.

Зміна коду на замках SECUREMME

Виробник дає можливість перекодування як циліндрових, так і своїх сувальдних пристроїв. Врізні механізми італійського виробника оснащені змінним елементом – нуклео. При потребі зміни коду в сувальдних механізмах, майстри можуть змінити сувальди, що дасть можливість змінити комплект ключів. У циліндрових пристроях необхідно міняти весь сердечник для підвищення захисту і зміни секретності.

Ця компанія дуже популярна в Європі, і вона одна з перших почала випускати замки з можливістю перекодування.

Зміна коду циліндра Mul-T-Lock

При появі потреби зміни коду сердечника від даного виробника, все можна виконати оперативно і самостійно. Для цього всі системи комплектуються двома монтажними ключами, п'ятьма ключами із зеленою позначкою (основними), одним ключем з жовтою позначкою і пластикової індивідуальної картою.

При проведенні будівельних робіт в квартирі, чорний ключ (монтажний) знаходиться у будівельників. По закінченню строітельства або втраті ключа немає потреби в заміні всього замку. Зелені ключі упаковані в окремий запечатаний пакет. При першому використанні ключа цього кольору відбувається перекодування, а робота чорних ключів припиняється. Після чого, чорні ключі переважно знищити.

При втраті другого набору ключів або попаданні одного з них в чужі руки, досить використовувати ключ з жовтою позначкою для зміни коду замку. При цьому всі минулі ключі перестають працювати і їх рекомендується знищити.

Якщо втрата і крадіжка сталася вдруге, то власник повинен звернутися в сервіс обслуговування клієнтів. Пред'явивши індивідуальну карту, він отримає червоний ключ, використавши який, можна ще раз перекодувати систему Mul-T-Lock. Всі попередні набори ключів анулюються.

Зміна коду циліндра CISA

Італійська компанія випускає кілька варіантів циліндрів з можливістю перекодування. CISA ASTRAL мають в комплекті три набори ключів. При втрати першого набору досить використовувати наступний і циліндр автоматично кодується, а минулі ключі анулюються.

У таких циліндрів в наявності 10 пінів, 6 з яких активні. Все комі торцевих виготовляються з латуні, перший і останній – із загартованої сталі. Всі набори ключів пронумеровані, також наявність кодової карти дозволяє звернутися в центр сервісного обслуговування при втраті або крадіжці всіх ключів. Циліндри використовуються виключно зламостійкі та надійні.

CISA RS3 – другий тип циліндрів, має 15 пінів і так само перекодируется ключами. У комплекті йде два монтажних ключа, п'ять основних і два запасних. Використання захисних вставок і рухомих елементів робить дані циліндри дуже міцними і надійними. Нові циліндри від компанії мають ще більш просунуту захист від бампінга, видавлювання і втручання сторонніми предметами.

Зміна коду циліндрів Protec 2 Abloy

При необхідності здійснити зміну кодової комбінації циліндра фінського виробника, необхідно звернутися в сервісний центр або викликати майстра. &Nbsp; При пред'явленні одного оригінального ключа та індивідуальної картки, буде проведена перекодування з повною заміною секретної частини. При цьому всі минулі ключі анулюються, а власнику надається новий набір ключів. Крім зміни коду, відбувається заміна минулих пинов на нові, а також майстер здійснює профілактичну чистку механізму.