Личинка – це спеціальна кодова частина замкового механізму. Її часто називають циліндром або спеціальним механізмом секретності. Це виріб довгастої форми поміщається всередину корпусу замку. Вставляючи ключ у свердловину, ми активуємо важіль, який замикає і відмикає двері. Але як підібрати циліндр для дверного замка, щоб забезпечити надійний захист від розтину? Адже саме від якості даного механізму залежить безпека вашого житла. У цій статті ми спробуємо розібратися в тому, як підібрати личинку для замку правильно.

Як підібрати циліндр для замку: розбираємося в видах личинок

Виробники личинок намагаються зробити ці механізми більш складними для злому. Для цього виготовляють компактні циліндри нестандартних форм, а також встановлюють спеціальні елементи, які перешкоджають проходу злодійського інструменту, надають рельєф контактних поверхонь і розміщують під кутом штифти. Як вибрати личинку для замку, враховуючи різні варіанти злому:

  • бампінг- процес, коли відповідний за розміром ключ вставляється в серцевину і по ньому б'ють молотком, збиваючи все шифри циліндра. Так замок легко відкривається. Протистояти бампінгу можна за допомогою установки серцевини зі свердловиною нестандартної форми, виконаної з високоміцних матеріалів;
  • розтин відмичкою. Для запобігання таких дій необхідно вибрати личинку для замку з помилковими канавками і пазами. Такі циліндри відкриваються за допомогою ключів з бічними поглибленнями. У випадку з серцевиною Securemme K5 підібрати відмичку практично неможливо. Адже така личинка оснащена подвійною системою кодування;
  • висвердлювання. Протистояти цьому класичному способу злому можна, якщо вибрати личинку для замку, виконану з міцних матеріалів, які не піддаються свердління. Наприклад, серцевина в ізраїльському замку MUL-T-LOCK Omega Exagon захищена спеціальною броненакладкой.

При виборі циліндра варто враховувати такі фактори, як простота використання і довговічність замикаючого механізму. Варто купувати личинки від перевірених, надійних виробників, продукція яких не тільки забезпечує захист від злому, але і характеризується зручністю використання. Якщо ви не компетентні в даному питанні, то слід звернутися за консультацією до фахівців. Вони напевно підкажуть, як підібрати серцевину для замка за розміром найкращої якості.