Як не помилитися з вибором замку для дверей?

Вибір замка на вхідні двері вкрай відповідальний крок, що вимагає уваги до деталей. Який би надійної була двері, її слабким місцем може стати замок.

Сьогодні на ринку дверної фурнітури представлений широкий вибір замків самої різної конструкції. Вибирати варто зламостійкі замки від перевірених і надійних виробників. Не варто сильно економити, адже цей елемент відповідає за безпеку житла, майна, а іноді і життя мешканців.

Параметри вибору замка

Всі замки діляться на класи в залежності від ступеня взломостойкості. Всього є 4 рівня надійності. Чим вище клас замку, тим більше часу знадобиться на його відкриття. Варто вибирати замки, відповідають класу захисту самих дверей. Інакше конструкція не виконає свій потенціал в повній мірі. На дешевої і ненадійної двері навіть найякісніший замок не будуть гарантією захисту житла. Так само і навпаки, якщо встановити на хорошу броньовані двері дешевий замок, то двері не виконає повною мірою свого призначення.

Також важливо звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений замок. Загартована сталь найкращий варіант, не рекомендується використовувати тендітні і недовговічний метали, такі як силумін, вони можуть швидко зношуватися.

Типи замків

Всі замки можна розділити на два типи: штифтові і сувальдні. Перший вид найпоширеніший, але у нього є значний недолік. Для розкриття досить просто вибити личинку. З цієї причини рекомендується доукомплектовувати дані замки броненакладкой. В іншому ж штифтові системи мають достатній рівень секретності.

Сувальдовие системи не можна вибити, але до них часто легко підібрати відмичку. Також вони володіють ще деякими істотними недоліками:

  • ключі до подібних замках бувають досить об'ємними, а це доставляє незручності при носінні;
  • закриваються такі замки виключно ключами з обох сторін, це незручно для щоденного використання.

Найбільш надійними вважаються комбінований замки. Вони відрізняються високим рівнем взломостойкості. Але їх установка досить трудомістка і має на увазі надточну роботу майстра. До того ж такі системи досить дорогі.

Як не стати жертвою неякісної покупки?

Часто люди вирішуючи заощадити набувають дешеві варіанти китайських чи турецьких замків. Такий вибір загрожує наслідками. Як правило для злому подібних систем потрібно всього кілька секунд. Таким чином заощадивши один раз, можна заплатити набагато більше надалі.

Ідеальним варіантом може бути встановлення відразу декількох замків достатньої якості. Рекомендується віддавати перевагу європейським виробникам, які мають багаторічний успішний досвід виготовлення замків. Найчастіше подібні конструкції виготовляються з міцних зломостійких сплавів, а серцевина з високоякісної сталі. Купуючи фурнітуру від провідних фірм, ви отримуєте надійний захист вашого житла. А також, за помірні гроші можна отримати оригінальний товар з гарантією на тривалий період.

Також при зверненні до спеціалізованих інтернет-магазини, покупець може отримати кваліфіковану консультацію від професіонала. Є можливість доставки в різні регіони України.