При покупці дверного полотна відразу ж виникає необхідність покупки замку, адже цей вид запірного
пристрою вважається головним елементом дверної фурнітури. Саме від нього залежить безпека, а також надійність механізму.Для того щоб визначитися, який саме замок потрібен вам, слід оглянути всі види цих механізмів і їх гідності.Існує безліч класифікацій замків за кольором вироби, за матеріалом, а також за принципом роботи.

найбільше варто акцентувати увагу на алгоритмі замикання замку, тому розглянемо такі різновиди:

 замок з клямкоюТак як замки з засувкою складаються тільки з циліндра і язичка, вони не можуть встановлюватися впровхідні двері, тому що у них відсутня секретка . Конструкції такого типу чудово підійдуть для міжкімнатних дверей, що ведуть у ванну кімнату або спальню. Цей механізм відрізняється від звичайного замка з ключем тим, що його неможливо відкрити з двох сторін.
 замок з ключем
Зараз такий тип замка вважається найбільш поширеним і зручним, адже конструкція їх досить проста і практична. Такий варіант запірного пристрою дуже часто використовується як в приватних будинках, так і в офісах. Ключ забезпечує високу безпеку і можливість відкрити двері з двох сторін.

магнітні замки
Цей варіант вироби відноситься до електронного типу і вважається більш сучасним і безпечним. Вони досить зручні для використання в офісах або інших установах. Для того щоб відкрити двері, спочатку потрібно ввести код. Іноді крім цього, також треба виконати поворот ключа. Головними перевагами таких замків є простота механізму і відсутність рухомих частин.
Що стосується вибору бренду або виробника тих
,чи інших замків, слід звернути увагу на головних лідерів. Першим серед них є Abloy.Продукція цієї компанії відрізняється високою якістю і зносостійкість. Їх замки відрізняються тривалим терміном експлуатаціі і досить стійкі до впливу зовнішніх факторів.

Другим найкращим виробником на українському ринку стає італійська компанія AGB, яка спеціалізується на замках для міжкімнатних дверей. Головним достоїнством цієї компанії є широкий асортимент різних моделей, виконаних в різноманітних кольорах.

Європейська компанія TUPAI також виготовляє прекрасні зносостійкі замки і магнітні планки з регулюванням притиску. Вони працюють абсолютно безшумно і попереджають механічні пошкодження дверного полотна.

У нашому інтернет-магазині ви можете більш детально ознайомитися з продукцією цих компаній і придбати собі прекрасний запірний механізм.