Запитуючи, як врізати замки в міжкімнатні двері, варто відразу ж вивчити теорію і підготувати необхідні інструменти. Завдяки цьому ви зможете швидше розпочати процедуру та спробувати різні варіанти врізування. Шляхом цього ви можете максимально швидко врізати власний замок, і за підсумком дверна фурнітура буде надійно закріплена.

Інструменти та матеріали

на якій висоті врізати замок в міжкімнатні дверіПеред тим, як врізати замки в міжкімнатні двері, потрібно підготувати всі інструменти та матеріали. Завдяки цьому ви зможете розпочати роботу та закінчити її за один раз, замість постійних перерв на дозакупівлю. Ось найкорисніші вироби, які вам знадобляться:

  • замок із комплектом кріплення. Оскільки врізати замки в міжкімнатні двері це не найпростіше завдання, потрібно підготуватися та обов'язково мати інструкцію. Це дозволить вам заощадити час і відразу розпочати роботу правильно;
  • олівець, лінійка;
  • косинець;
  • перфоратор, дриль;
  • свердло по дереву;
  • стамеска;
  • шліфувальна шкірка.

Швидко та якісно провести роботи вам дозволить досвід та весь перерахований набір інструментів та розхідників. Краще не економити, бо доведеться переробляти.

Підготовка дверей

Найчастіше замки для міжкімнатних дверей є досить складним механізмом, який дозволить уберегтися від проникнення в житло. Саме тому в залежності від обраної моделі буде різна підготовка дверного полотна. В одному випадку вам потрібно зробити всі необхідні отвори заздалегідь, а в іншому просто очистити конструкцію від сміття і зняти попередній замок.

Рекомендуємо також на цьому етапі:

  • відміряти близько 100 сантиметрів від низу дверей, щоб розташувати там ручку. Все залежить від росту господарів, але зазвичай це оптимальна висота;
  • виміряйте отвори кріплення на планці, щоб надалі розмістити замок. Найпростіший спосіб – поставити сам механізм замка на торець так, щоб отвір ручки знаходився саме на виміряній раніше висоті;
  • оскільки врізати замок у міжкімнатні двері своїми руками не дуже просто, то потрібно тимчасово прикрутити замок передньої лицьової планки до торця. Це допоможе вам переконатися у правильності розмірів.

як правильно врізати замок у міжкімнатні дверіЗавдяки такій процедурі надалі можна буде вирізати рівні отвори та правильно закріпити механізм.

Врізання замкових свердловин

Найчастіше врізання замків після проведеної підготовки піде набагато простіше. Головне слідувати рекомендаціям і йти строго за планом, не забувши взяти фрезер:

  1. Необхідно прорізати контур лицьової планки, найкраще робити це будівельним ножем, але можна і просто обвести олівцем.
  2. Далі потрібно зробити поглиблення та розмітити місце, яке використовуватиметься під кишеню для корпусу замку.
  3. Зробіть кишеню та допрацюйте під корпус, щоб все ідеально сходилося. Можна використовувати для цього дриль.

Тепер ви знаєте, як правильно врізати замок у міжкімнатні двері, але сама процедура ще не закінчена. Необхідно врізати сам замок і провести невеликі фінішні роботи, щоби за підсумком виглядало все красиво. Самому братися за такі операції не надто просто, зате такий досвід буде корисним.

Врізання замку

Необхідно просвердлити отвір для ручок, щоб планка стала рівно з торцем. Після цього ви зможете встановити замок та остаточно зафіксувати планку. Обов'язково перевірте конструкцію, що вийшла, на працездатність, щоб за підсумком не довелося звертатися до майстра для доопрацювання.

Фінішні роботи

Знаючи, чим врізати замок у міжкімнатні двері, можна з упевненістю сказати, що після закінчення роботи необхідно забратися та очистити механізм із планкою. Найкраще протерти все сухою ганчіркою і прибрати сміття, що назбиралося за час вашої роботи. Додатково можна відполірувати конструкцію, якщо ви хочете отримати ефект, хай і тимчасовий.

як врізати замок у міжкімнатні дверіПоради

Ось кілька корисних рекомендацій, які допоможуть вам розібратися у всьому:

  • відповідаючи на питання, на якій висоті врізати замок в міжкімнатні двері, можна впевнено сказати, що це індивідуально. Зручна відстань позначається в середньому приблизно на рівні 90-100 сантиметрів. Це залежить від зросту господарів та конструкції дверного полотна;
  • обов'язково перевіряйте точність розмітки, щоб планка стояла рівно посередині, і пластина у відповідь була такою ж. Це ваша гарантія того, що конструкція буде служити довго та безпроблемно;
  • переконайтеся, що планку втоплено. Якщо залишити її зовні, то згодом вона деформується і чіплятиме собою язичок.

Завдяки цьому ви зможете простіше врізати замок.

Висновки

Як висновок можна ще раз сказати, що найпростіше такі роботи проводити разом з майстром. Завдяки цьому не доведеться витрачати кошти на інструмент і можна буде зосередитись на отриманні досвіду. Якщо ви зібралися самостійно врізати замок, то варто приготувати всі матеріали та пристрої, за допомогою яких робота пройде правильно, і конструкція служитиме вам довгі роки.