Питання про те, як висвердлити личинку замка, є досить складним, адже треба підготуватися, щоб процедура пройшла правильно. Завдяки цьому ви зможете відчинити двері навіть у тих випадках, коли ви втратили ключ або сам замок зламався. Розповідаємо все про те, як вам можуть допомогти наші послуги та що слід зробити для успішного висвердлювання.

Висвердлювання личинки замка

Здебільшого питання про те, як висвердлити личинку замка, хвилює насамперед тих користувачів, які потрапляли у неприємні ситуації. Статися може таке: Висвердлювання личинки замка

  • втрата ключа. У цьому випадку питання, як висвердлити личинку замка, стане особливо гостро, тому рекомендуємо завжди мати надійно заховані дублікати, наприклад, у вашому авто;

  • поломка замка. Іноді механізм може бути пошкоджений механічним чином. Через це відкрити замок буде неможливо без використання спеціалізованого інструменту;

  • заклинювання. Ще одна велика проблема, з якою зіштовхуються люди, котрі давно не змінювали замок. Значне зношування може призвести до пошкодження внутрішніх елементів конструкції, і неможливості провернути ключ.

Наші фахівці рекомендують із рішенням не поспішати, тому що це крайній захід і найкраще користуватися ним лише в тому випадку, якщо інші варіанти не спрацювали. Найбільш раціональний з них – виклик спеціаліста, який зможе впоратися із замком. Також можна використовувати відмички та інший спеціалізований інструмент.

Інструменти та матеріали

Насправді для висвердлювання вам знадобиться невеликий набір інструментів. Завдяки цьому питання, як висвердлити замок, буде вирішено швидше та безпечніше. Ось найменший список:

  • електричний дриль, який буде потрібний для самого свердління;

  • надійний набір свердел по металу, бажано різного діаметра;

  • захисні окуляри та рукавички, щоб ви не нашкодили собі під час здійснення процесу;

  • мастило, яке буде потрібно для запобігання перегріву свердла та зменшення ефекту тертя.

Тільки за допомогою цього набору можна успішно висвердлити дверні циліндри. Але в будь-якому випадку по процедуру найкраще звернутися до професіоналів. У цьому випадку вам не доведеться переживати про роботу з покроковою інструкцією або порушення техніки безпеки на будь-яких етапах виконання процедури.

Підготовка до роботи

В першу чергу вам необхідно підготувати всі потрібні інструменти та матеріали, якими ви користуватиметеся. Питання, як висвердлити серцевину замка, зазвичай виникає раптово, тому краще мати такий комплект завжди під рукою. Потрібно визначити тип личинки та вибрати свердло. Обов'язково нанесіть невелику кількість мастила на свердло, щоб знизити знос від роботи та поліпшити ковзання.

Свердління личинки

Найпростіше висвердлити замок у дверях в тому випадку, коли ви знаєте все про особливості цього процесу. Ось кілька найбільш важливих факторів, які необхідно враховувати під час виконання роботи: Свердління личинки

  • техніка свердління. Зазвичай необхідно дотримуватися помірної швидкості та чинити постійний тиск. Не переборщіть, бо свердло просто зламається. Почніть з невеликого діаметра та поступово збільшуйте його. Не пошкодьте також під час роботи елементи довкола замка;

  • запобіжні заходи. Вам потрібні надійні захисні окуляри та рукавички, щоб металева стружка або іскри не завдали вам травм. Найкраще подбати про наявність гарного освітлення на робочому місці;

  • врахуйте особливості різних типів личинок. Окремі замки можуть мати захисні пластини, які не дозволять скористатися класичними побутовими свердлами. У цьому випадку залишається лише викликати спеціаліста або придбати спеціалізовані вироби з підвищеною міцністю.

Найчастіше можна натрапляти на труднощі, які виникають через неправильне поводження з інструментом. Свердло, що використовується, може зламатися або застрягти всередині. У цьому випадку необхідно повністю зупинитися та витягти виріб, щоб спробувати продовжити роботу вже з іншим. Обов'язково також враховуйте, що весь процес може бути нешвидким, адже личинка може бути пошкоджена або зношена.

Завершення роботи

На завершення роботи вам необхідно буде витягти личинку та відімкнути замок. Після цього можна буде замінити весь механізм. Обов'язково приберіть на робочому місці, щоб не залишити за собою сміття. Тепер ви знаєте, як висвердлити циліндр замка безпечно та порівняно швидко.

Ну, а якщо вам потрібен новий захисний механізм, то рекомендуємо подивитися наш перевірений рейтинг циліндрів для замків: ТОП-10 найкращих серцевин за свою ціну. Вибирайте відповідні моделі, виходячи зі своїх переваг і бюджету, і не економте на своєму комфорті та безпеці!