Дверні дотягувачі прихованого типу

Дверні доводчики прихованого типу – вдосконалена версія цього типу дверних аксесуарів, яка відрізняється кращою конструкцією. Це один з необхідних елементів дверної фурнітури, який дозволяє зробити закриття дверей тихим і плавним.

Чим приховані доводчики краще?

Головною особливістю таких доводчиків є те, що вони більш компактні і практичні. Вони встановлюються всередині дверного полотна і не змінюють при цьому зовнішній вигляд дверей.

Серед безлічі фірм з виробництва врізних доводчиків, головним фаворитом наших клієнтів залишається японська компанія RYOBI. Вона пропонує дверні доводчики прихованого типу з ковзаючою тягою з фіксацією, тому ви легко зможете встановити їх як на вхідні дерев'яні, так і на металеві двері.

Особливості дотягувачів на двері

  1. Якщо доводчик встановлюється на вхідні двері і при цьому у вашій місцевості бувають негативні температури, вам потрібен механізм стійкий до морозу. Такі доводчики маркуються зимовим символом.
  2. Також при виборі доводчика вам потрібно знати приблизний вага дверного полотна, так як всі дверні аксесуари цього типу виготовляються за ваговими категоріям.Напрімер, якщо ви придбаєте легкий доводчик на важкі двері, він швидко вийде з ладу і буде неефективний.
  3. Щоб чітко уявляти, де і як буде стояти доводчик, потрібно розуміти права чи ліва у вас двері. Правою називається двері, відкриваючи яку, ми бачимо петлі справа.
  4. Також вам варто звернути увагу на наявність функції фіксації відкритого положення двері. Ця функція застосовується для утримання дверної конструкції у відкритому положенні.

Як встановити доводчик на двері?

Після того як ви придбали доводчик, ви повинні вивчити інструкцію. Там є шаблон вирізів, який ви можете прикріпити до дверей і отримати готову розмітку отворів під кріплення самого доводчика.

Також в шаблоні ви зможете знайти різні варіанти розташування отворів. Це зроблено для того,щоб ви самі вибрали який кут відкриття дверей вам треба.
Будьте обережні, так як для установки доводчика варто бути більш акуратним і точним, так як від розташування пристрою залежить якість його роботи і функціональності двері.