Найчастіше питання як витягнути зламаний ключ із замка вхідних дверей виникає в найневідповідніший момент. Саме тому краще підготуватися до такої ситуації заздалегідь і прочитати невелику статтю від наших фахівців. Завдяки цьому ви зможете без проблем впоратися з проблемою і за підсумком потрапити в житло або з житла.

Чому ключ ламається в замку і що з цим робити

як витягнути зламаний ключ із замка вхідних дверейВласники квартири або будинку можуть зіткнутися зі зламаним ключем, який застряг прямо в замку. Такі ситуації можуть траплятися через зношення як захисного механізму дверей, так і самих ключів. Особливо шкодять механічні пошкодження або надмірні зусилля під час відкривання, які вигинають метал і конструкція деформується.

Можуть траплятися й інші проблеми:

  • питання як витягнути зламаний ключ із замка вхідних дверей може виникнути через засмічення механізму всередині замка. У цьому разі в ніші секрету утворюються частинки пилу, сміття та інших сторонніх елементів;
  • також може вплинути спроба відкриття замка неправильним ключем. У цьому випадку можна легко через зайве зусилля все зламати;
  • найчастіше проблема виникає саме через замок, який може бути зроблений із неякісних матеріалів.

Саме тому виготовлення ключів і замків вважається складною справою і її краще довіряти виключно професіоналам. У каталозі нашого інтернет-магазину представлені саме такі компанії. 

Вирішується питання як дістати зламаний ключ із замка кількома методами. Фахівці далі розкажуть як про найпростіші, так і ті, де знадобиться демонтаж усього захисного механізму дверного полотна.

Методи вилучення зламаного ключа

як дістати зламаний ключ із замкаВ обов'язковому порядку всі перераховані методи необхідно використовувати не забуваючи про власну безпеку. Найпростіше, як і завжди, залучити експерта, але іноді часу чекати приїзду майстра просто немає. Тоді-то питання як витягнути зламаний ключ із замка вхідних дверей і виникає, але є відразу кілька ефективних відповідей:

  • пінцет. Постарайтеся витягнути застряглий шматочок ключа або весь виріб за допомогою пінцета або плоскогубців. Обов'язково не перестарайтеся з обертаннями всередині секрету, адже це може призвести до додаткових пошкоджень;
  • за допомогою саморіза. У цьому випадку потрібно висвердлити отвір і вкрутити туди саморіз. Також слід бризнути WD-40, після чого можна буде плоскогубцями остаточно витягти все зайве;
  • голка. Чудовий варіант, у якому нічого свердлити не доведеться. Головне використовувати медичну голку із загнутим кінцем. Підчепіть застряглий предмет і витягніть його;
  • паяльником. Необхідно нанести на застряглі елементи каніфоль і припій, а потім припаяти туди товстий шматок дроту. Далі тягніть за його кінець і всі елементи вийдуть зі свердловини;
  • демонтаж замка. Найнадійніший метод, який дозволить вам нічого не зламати. Найкраще викликати фахівця, щоб відкрутити всі елементи та потім замінити замок на новий. Краще прочитайте інструкцію і наші методи, щоб обережно виконати роботу.

Головне в будь-якому разі працювати обережно і намагатися не пошкодити замок, якщо ви ставите питання про те, що зламався ключ у замку як витягнути. У цьому разі вам не доведеться купувати нову модель після закінчення такого ремонту. Дверні замки можуть бути відносно крихкими всередині, тому своїми руками діяти потрібно акуратно.

Рекомендації з безпеки

Переймаючись питанням, як витягнути ключ із замка якщо він зламався, потрібно не забувати про вашу власну безпеку. Під час вилучення через фізичні зусилля можна вдаритися або впасти. Також не варто користуватися паяльником, якщо до цього ви подібних операцій не проводили, адже можна обпектися або неправильно виконати пайку. Найбезпечніший варіант це викликати фахівця і з його допомогою дістати фрагмент. 

Як запобігти зламу ключа в замку

Насамперед слід подбати про те, щоб установку замків було виконано якісно, а самі обрані моделі личинок відповідали всім стандартам. Додатково потрібно періодично прочищати серцевину шляхом використання ватних паличок. Окремо можна видаляти пил і сміття пилососом, що зазвичай не займає навіть кількох хвилин. Також варто вміти вчасно зупинятися, якщо ви відчуваєте, що ключ застряг. Додаткові фізичні зусилля можуть призвести до ще більших пошкоджень, що справі точно не допоможе.

Тепер ви знаєте як витягнути уламок ключа із замка і зможете впоратися з проблемою в будь-який момент. Завдяки цьому ви також зможете запобігти засміченню циліндра і вчасно зупинитися, якщо ключ входить погано. Не економте на дверній фурнітурі та із задоволенням користуйтеся виробами найкращих брендів!