Питання про те, який замок складніше зламати, є предметом численних дискусій серед експертів, які готові поділитися своїми думками в цьому огляді. Завдяки цьому ви зможете дізнатися, які дверні замки вважаються більш захищеними, який механізм краще вибирати та чи впливають запірні механізми на ефективність конструкції. Розповідаємо про всі особливості, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Що таке надійний замок і як його визначити

який замок складніше зламатиНасправді з'ясувати який замок складніше зламати досить складно, адже для цього потрібно провести комплексні тести в різних сценаріях використання. Найкраще відразу дати правильне визначення, адже надійний замок – це якісний механізм із правильною збіркою, який може забезпечити захист від проникнення в приміщення зловмисників. Виключно найкращі моделі можуть достатньо затримати сторонніх осіб, щоб ви встигли відреагувати та викликати правоохоронні органи. Стосується це як навісних замків, так і інших типів.

Найпоширеніші методи злому замків

Намагаючись обирати тільки ТОП рівень захисту, потрібно знати те, як саме зловмисники можуть зламати механізм. Ось кілька найпопулярніших варіантів:

  • вибираючи, який замок складніше зламати, потрібно пам'ятати про фрезерування сердечників. Спеціальною фрезою буквально знищують циліндр, після чого його провертають до відкриття. Врятувати від цього можуть спеціальні броненакладки або корпуси зі сталі;
  • віджимання дверей. У цьому разі двері за допомогою лома просто відмикаються, що призводить до пошкоджень ригелів дверного замка. Найкраще встановлювати моделі з великим вильотом, що допоможе уникнути проникнення;
  • забивання ригелів. У цьому випадку спеціальним інструментом засув вбивається в корпус, що ламає весь внутрішній механізм. Найкраще рятує спеціальна захисна кишеня коробки дверей.

Тепер, ставлячи собі питання, як вибрати надійний дверний замок, ви маєте враховувати всі ці методи під час вибору. 

Класифікація замків за надійністю

Питання, які замки для дверей найнадійніші, досить складне і завжди викликає велику кількість обговорень. Можна побачити таку класифікацію в таблиці.

Клас замку

Властивості захисту

Прикладена сила в H

Хвилини до відкриття

Засув і запірна планка

Механізм засува

З'єднання планки з корпусом

I

Мінімальні

2940

785

785

-

II

Середні

2940

785

785

5

III

Підвищені

4900

1960

1960

10

IV

Високі

6860

4900

4900

30

Перший клас підходить для підсобних приміщень, а другий для вхідних дверей квартири. Третій клас призначений для зберігання у квартирі цінностей, а четвертий для захисту особливо цінних предметів у приміщенні.

Найкращі за надійністю замки

рейтинг надійності замківСкладаючи рейтинг надійності замків, наші експерти оцінили міцність конструкції, рівень секретності, класифікацію та особливості кожної моделі. Завдяки цьому списку ви зможете підібрати собі ідеальний варіант під ваші вимоги та бюджет:

Всі представлені моделі відмінно підходять для використання у квартирних вхідних дверях, завдяки чому ваше житло буде в безпеці. Головне так само не економити на дверному полотні, яке повинно витримувати установку механізму і фізичні пошкодження середньої тяжкості. Найкраще замовляти монтаж від професіоналів, щоб все було вірно скомбіновано.

Додатково захисні механізми можна комбінувати та навіть ставити кілька моделей за раз. Завдяки цьому злом відбуватиметься складніше і довше, що дасть більше часу власникам квартири на реагування.

Основні фактори, що впливають на надійність замка

Обираючи, який замок найскладніше зламати, експерти також не забули про кількість можливих комбінацій для відкриття дверей. Цей показник називається секретністю і може бути таким:

  • низьким. 
  • середнім.
  • високим. 

які замки для дверей найнадійнішОбов'язково звертайте на це увагу і розпитуйте консультантів, щоб у кінцевому підсумку зробити правильний вибір. У нашому каталозі є моделі з найбільш високим рівнем секретності.

Як правильно вибрати надійний замок

Перш за все, при виборі найнадійнішого дверного замка потрібно звернути увагу на наступні характеристики:

  • рівень секретності;
  • клас замка;
  • тип замка;
  • вид ключа.

Також можете звернути увагу на дизайн, щоб виглядало все привабливо у вашому інтер'єрі. Навіть звичайний врізний дверний замок за правильного вибору слугуватиме вам надійним захистом. Головне не економити на власній безпеці та довіряти спеціалізованим брендам з репутацією.