Насправді висота дверної ручки – один із найважливіших параметрів, який обов'язково потрібно враховувати при встановленні нової фурнітури. Тільки в цьому випадку всі мешканці дому зможуть з комфортом користуватися виробом та не відчувати дискомфорту. Розповідаємо, як встановлювати дверні ручки за ГОСТом та на що потрібно звертати увагу.висота встановлення дверної ручки

Ергономічні аспекти розміщення дверних ручок

Найчастіше висота дверної ручки регулюється будівельниками або монтажниками під час встановлення. Частина дверей заздалегідь уже йдуть з розміченим простором для цього, тому кріплення проводиться за стандартами від підлоги. Найчастіше ця відстань становить близько 100 сантиметрів. Висота вирізки може бути різною, тому часто робітники регулюють всі параметри вже на місці, щоб ручки на вхідні двері були зручними.

Водночас дуже важливо підібрати ідеальний розмір саме у вашому випадку. Ось кілька рекомендацій:

  • висота дверної ручки, швидше за все, буде різною для міжкімнатних і вхідних дверей;
  • необхідно дивитися на середній зріст мешканців, щоб за підсумком правильно встановити ручку;
  • необхідно враховувати саму форму і розмір ручки на планці, щоб вам було зручно користуватися нею.

Завдяки всім цим критеріям розв'язати питання, на якій висоті ставляться дверні ручки, буде в рази простіше. Головне підходити до питання відповідально та не встановлювати фурнітуру у випадковому місці. Це спричинить значний дискомфорт використання з боку мешканців.

Відмінності у висоті для вхідних та міжкімнатних дверей

Досить часто висота установки дверної ручки відрізняється для вхідних і міжкімнатних дверей. Вхідні встановлюються зазвичай нижче, тому що часто з під'їзду йде невеликий поріг. Все залежить від того, як саме зроблено підхід до вашої квартири чи будинку. Водночас ручки міжкімнатні дверні можуть бути вищими, щоб вже на вашій підлозі було зручно ними користуватися.висота дверної ручки

Головне правильно провести монтаж, щоб за підсумком питання, на якій висоті врізається ручка, не турбував вас. Для цього:

  1. Необхідно заміряти дверний простір і перевірити посадку полотна від підлоги.
  2. Розмітити петлі та вирізати під них отвори стамескою, а також прикріпити самі вироби до полотна.
  3. Підготувати дверну раму, відзначити положення петель і навісити двері, щоб встановити ручку і замок. Саме на цьому етапі мешканці починають тестувати ручки скоби.
  4. Після цього встановлюється дверний упор. Також відрізнятиметься дана схема, якщо ви замовляєте індивідуальні двері в компанії. Майстри підбиратимуть потрібну висоту і робитимуть необхідні отвори вже з урахуванням середнього зросту мешканців. Чим він вищий, тим вища буде і сама ручка.

Як визначити оптимальну висоту для дверних ручок

Здебільшого питання, на якій висоті має бути дверна ручка, вирішується досить легко. Достатньо взяти позначку на рівні поясу людини, що вважатиметься оптимальним варіантом. Необхідно зігнути руку в лікті, щоб кут був близько 90 градусів. На цьому рівні ви зможете встановити ручку, якою користуватись людині буде максимально комфортно.

Водночас можуть враховуватися й інші чинники. Біля вхідних дверей орієнтуйтеся на підлогу, яка знаходиться у під'їзді. Все тому, що часто в таких місцях розміщується невеликий поріг, який може зробити експлуатацію виробу дискомфортною. Важливо, щоб ви користувалися послугами професійних майстрів, які готові вникнути у питання та використовувати правильну технологію для вибору висоти.на якій висоті ставляться ручки дверей

Помилки під час встановлення дверних ручок

Навіть ідеальної форми ручки для розсувних дверей можуть працювати погано, і ви не отримаєте задоволення від їхнього використання. Все через типові помилки, яких можна допустити при встановленні:

  • відсутність необхідних інструментів. Через це окремі процеси можуть проводитися на око, що призводить до неправильного монтажу. Знадобиться рулетка, рівень, молоток, викрутка, стамеска, ручний рубанок, торцювальна пилка тощо;
  • не враховується стандартна висота дверної ручки, яка підходить у більшості випадків. Найчастіше це 100 см від підлоги та плюс 10 см відхилення, залежно від потреб і побажань мешканців;
  • ігнорується сила нахилу ручки, яка може значно змінювати комфорт використання виробу.

Головне звертати увагу на зріст мешканців та особливості самих дверей. Саме тому рекомендуємо вам купувати ручки, замки та іншу фурнітуру прямо в нашому інтернет-магазині. Ви зможете зателефонувати за номером телефону й отримати детальну консультацію з усіх питань, що допоможе вам вибрати ідеальну ручку і її висоту для своєї родини!