Дверні ручки — це не просто аксесуари, це деталі, які суттєво впливають на зовнішній вигляд кожних дверей та завершують його. Широкий асортимент дверних ручок пропонує великий вибір дизайну, що підходить до будь-яких дверей — від круглих та кутових форм до ергономічних та мінімалістичних дизайнів. Різні оздоблення поверхні: класична нержавіюча сталь, сучасна матова латунь, глянсовий хром або висококонтрастний чорний забезпечують відповідність кольору дверей і фурнітури.

Догляд за дверними ручками

Загальні правила догляду

Для того, щоб ваша дверна ручка завжди мала ідеальний вигляд, зберегла функціональність і служила довгі роки, за нею необхідно періодично доглядати.

  • Пил із дверної ручки потрібно видаляти сухою м'якою тканиною. Щоб видаляти сильні забруднення — протріть ручку губкою змоченою в мильному розчині.
  • Кожна ручка покрита спеціальним лаком, що захищає від корозії, тому важливо знати, що абразивні речовини, що чистять, шкодять верхній шар. Для очищення необхідно використовувати нейтральні засоби.
  • Використовуйте технічний вазелін або олію для обробки механічних частин в ручці. Достатньо 1-2 рази на рік. Після обробки поверхню ручки протріть насухо від олії або вазеліну.
  • Якщо раптом ваша ручка трохи розхиталася — закрутіть гвинт внизу, інакше ваша ручка з часом перестане працювати.
  • Намагайтеся оберігати дверні ручки від дряпання ключем та інших механічних впливів. Бережне звернення збереже первісний естетичний вигляд ручки.

Якщо у вас немає часу для догляду за дверною фурнітурою, вибирайте ручки з нержавіючої сталі, титану або залізні. Ручки з цих матеріалів прості у догляді та дуже стійкі до механічних пошкоджень.

Чищення та догляд за ручками з нержавіючої сталі

У нашому каталозі є широкий асортимент ручок із нержавіючої сталі. розповімо як їх підтримувати у чистоті, щоб вони прослужили довгі роки та залишалися привабливими та неушкодженими.

Нержавіюча сталь стійка до корозії та не вимагає органічних або металевих покриттів для покращення корозійної стійкості та зовнішнього вигляду. Однак цим поверхням слід також приділяти певну увагу, щоб зберегти гарний зовнішній вигляд.

Базове очищення

Видаліть захисну плівку, як тільки вона більше не знадобиться для захисту під час ремонту. Робіть це згори донизу. Бризки вапна та розчину видалити розведеною фосфорною кислотою і промити великою кількістю чистої води. Якщо вашій ручці вже кілька років і корозія вже розпочалася, виконайте механічну обробку поверхні та обробіть засобом від корозії, щоб повністю відновити початкову корозійну стійкість. При необхідності обробіть поверхню шліфуванням і поліруванням.

Технічне очищення

Зовні очищувального ефекту від дощу зазвичай достатньо, щоб уникнути шкідливих відкладень. В інтер'єрі особливо важливо уникати та видаляти відбитки пальців. Для видалення відбитків пальців розведіть миючий засіб для посуду у воді та змоченою в цьому розчині ганчіркою очистіть поверхню ручки.

Якщо хочете дзеркально відполіровану поверхню ручки: застосуйте очищувач для скла, що не містить хлоридів.

При масляних та жирних забрудненнях: спиртові засоби для чищення та розчинники, наприклад спирт або ацетон.

Існують спеціальні очищувачі для нержавіючої сталі, можна використовувати їх.

Пофарбовані латунні дверні ручки можуть згодом вицвітати або змінювати колір, дверна ручка з нержавіючої сталі зберігає свій зовнішній вигляд.

Дверні ручки

Догляд за фурнітурою з латуні

Чищення латуні набагато дешевше, ніж багато хто думає. Той, хто вибирає дверні ручки або антикварну фурнітуру з цього матеріалу, не витрачатиме багато часу на їх обслуговування. У магазинах доступні спеціальні засоби для чищення, за допомогою яких можна видалити наліт і відполірувати поверхню за один раз.

Крім сучасних засобів для чищення існують і традиційні домашні засоби по догляду за сплавом. Якщо поверхня трохи зміниться, достатньо натерти поверхню лимонним соком. Після витримки кілька годин розчиняються відкладення, після чого потрібно протерти вологою ганчіркою і висушити.

Як бачите, утримувати в чистоті дверні ручки не так вже й складно, і якщо хоч рідко проводити процедури з очищення — ваша дверна фурнітура прослужить довгі роки.