Розібратися в питанні, як встановити дверну ручку на вхідні двері, потрібно в першу чергу для того, щоб нормально скористатися полотном і не турбуватися про безпеку житла. Завдяки простим інструкціям у нашому огляді ви зможете уникнути проблем і зняти старий виріб, замінивши його на нову модель. Розповідаємо всі подробиці та допомагаємо правильно працювати із дверною фурнітурою.

Підготовка до встановлення

Здебільшого питання про те, як встановити дверну ручку на вхідні двері, виникає тоді, коли виріб вже прийшов до вас і готовий до розпакування. Найчастіше це чудова можливість заощадити, тому що в комплекті виріб, швидше за все, буде з певною націнкою. До того ж це єдина можливість замінити вже стару ручку, яка давно облізла або просто не працює.

як встановити дверну ручку на вхідні дверіПеревірте наявність всього необхідного інструменту та подивіться на комплектацію вашої ручки. Завдяки цьому ви зможете без проблем скористатися інструкцією та відносно швидко виконати завдання. Найголовніше це мати потрібні викрутки або спеціальний ключ, який дозволить вам вкручувати болти. Також слід подивитися на гарантію дверного полотна. Іноді самостійне встановлення ручки може призвести до втрати договору на обслуговування або заміни у разі несправності.

Зняття старої дверної ручки дверей

  1. Розв'язання питання про те, як встановити дверну ручку на вхідні двері, найчастіше починається зі зняття декоративних накладок. Там мають бути спеціальні місця з різьбленням, на які такі елементи й прикручуються.
  2. Після цього необхідно знайти болти, які фіксують виріб до дверного полотна. Займіться викручуванням, але зробіть це акуратно. В іншому випадку можна випадково розбовтати отвір.
  3. Вам знадобиться викрутка-шестигранник, що має тонке стебло. Також можна скористатися спеціальним ключем, якщо він є. Необхідно викрутити болт, що утримує ручку. Після цього деталь можна буде зняти.

Після цього ви зможете скористатися інструкцією вже у зворотному порядку та встановити нову ручку на місце старої. Головне, щоб ви уважно підібрали усі габарити та розміри. В цьому випадку жодних проблем не буде. Слідкуйте за комплектацією, щоб у наявності були всі необхідні елементи. Періодично там може не виявитися спеціальної декоративної накладки.

як встановити ручку на вхідну дверьВстановлення нової дверної ручки

Найпростіше розв'язувати питання, як встановити ручку на вхідні двері за допомогою інструкції від фахівців:

  1. Необхідно насамперед прикласти всю деталь до дверного полотна і позначити всі місця, в які вкручуватимуться надалі болти.
  2. Після цього необхідно просвердлити отвори. Головне, щоб діаметр свердла був трохи меншим, ніж болти.
  3. Спробуйте надійно зафіксувати деталь та затягнути всі шурупи. Після цього потрібно перевірити роботу ручки. Зверніть особливу увагу на плавність.
  4. Встановіть декоративну планку, яка, швидше за все, йтиме прямо в комплекті з ручкою.

Завдяки цьому дверні ручки у вашому домі завжди будуть надійними та працюючими. Головне періодично перевіряти деталь на працездатність і не надто економити на покупці, щоб випадково не взяти підробку.

Додаткові поради

До додаткових рекомендацій про те, як встановити ручку вхідних дверей, можна віднести:установка ручки на вхідну дверь

  • рекомендуємо періодично очищати дверну ручку та перевіряти її стан. Завдяки цьому деталь зможе прослужити вам у рази довше;
  • потрібно не допустити появи підробки у ваших руках, тому не намагайтеся заощадити надто сильно на покупці. Це спричинить необхідність передчасно замінити виріб;
  • обов'язково якісно та надійно закріпіть болти. Тільки в цьому випадку виріб зможе прослужити вам довго й у вас не з'явиться нарікань на його роботу.

У будь-якому випадку встановлення ручки на вхідні двері – не найпростіше завдання, особливо якщо ви хочете впоратися з ним без помилок. Тому краще відміряти все кілька разів та перевірити результат після встановлення. Якщо ви з часом виявите, що деталь починає розбалтуватись, отже, потрібно встановити її ще раз, попередньо відкрутивши.

Що ще важливо знати про встановлення дверної ручки на вхідні двері

Досить часто виробник дверного полотна може позначити місця, які ідеально підходять для становлення ручки на вхідні двері. Тому радимо одразу звернути на це увагу, щоб надалі не виникало проблем. Це спростить вибір деталей, тому вважається обов'язковим етапом роботи.

У будь-якому випадку можемо рекомендувати вам зателефонувати за номером телефону на сайті, щоб наші фахівці допомогли вам підібрати відповідну деталь. Завдяки цьому встановлення дверної ручки вхідних дверей пройде без проблем, і ви зможете користуватися виробом довгі роки. Не заощаджуйте на своєму комфорті й вибирайте тільки найякіснішу фурнітуру!