Неприємний скрип може викликати актуальне питання, чим змастити дверний замок, відповідь на яке ви зможете дізнатися в нашому матеріалі. Завдяки цьому ви зможете швидше виправити ситуацію та продовжити користуватися конструкцією без купівлі нових деталей. Розповідаємо, як доглядати за своїми дверними замками та які засоби найкраще для цього використати.

Навіщо змащувати дверний замок

чим змастити дверний замокПитання, чим змастити дверний замок, в першу чергу виникає через виникнення неприємного шуму під час використання ключа. Також проблема може бути зі складнощами у відкритті чи закритті міжкімнатних, або вхідних дверей. Розбирати весь механізм у цьому випадку може і не доведеться, тому що можна спробувати обробити ваше дверне полотно зовні. Завдяки цьому замки для вхідних дверей можуть працювати нормально.

Проблема також у тому, що стан скрипу та замикань може погіршуватися з часом. Саме тому слід проводити певну профілактику, яка допоможе вам зберегти механізм та всю конструкцію у первісному вигляді. Ось кілька корисних порад:

  • питання про те, чим змастити дверний замок, важливо вирішити на ранній стадії, тому найкраще скористатися послугами фахівців, які можуть розв'язати проблему у разі значного забруднення;
  • постарайтеся регулярно протирати замок і петлі від пилу та бруду, щоб він не накопичувався;
  • усередині замка найкраще проводити продування. Завдяки цьому дрібне сміття не буде накопичуватися всередині, а, отже, і не провокуватиме замикання;
  • можна промити замок за допомогою WD 40, що може розв'язати проблему.

У будь-якому випадку правила будуть спільними як для металевих дверей у квартирі, так і для дерев'яних та інших. Необхідний постійний догляд, який забезпечить вам стабільне та нормальне використання механізмів. При цьому початкового мастила від виробника має вистачити на весь період експлуатації, тому не користуйтесь олією самостійно.

Підготовка до змащування замка

як змастити дверний замокПеред тим, як змастити дверний замок, потрібно переконатися в правильно поставленій проблемі. Зробити це найпростіше дізнавшись про основні ситуації, які можуть призвести до поломки:

  • значне забруднення. У цьому випадку допомогти усунути проблему можуть фахівці нашої компанії. Особливо від цього страждають замки для міжкімнатних дверей, у яких заощаджують на деталях;
  • корозія механізмів. Поступово іржа може утворитися усередині механізму. Особливо це стосується тих дверей, які знаходяться у сирому середовищі;
  • знос петель чи замка. Така ситуація можлива у кожного через тривалу експлуатацію механізму. Необхідно в цьому випадку якнайшвидше здійснити заміну та переконатися в тому, що новий замок встановлено правильно.

Якщо все ж таки проблема саме у змащуванні, то необхідно якнайшвидше повідомити про це нашим фахівцям. Тоді питання, якщо заїдає дверний замок чим змастити, пропаде максимально швидко. Самостійно займатися змащуванням не слід, оскільки це призведе до прилипання всередині замка пилу та бруду.

Як змащувати дверний замок

Задаючись питанням, чим краще змастити дверний замок, потрібно розуміти, що, перш за все, ваші дії залежатимуть від обраного матеріалу. Ось найбільш популярні варіанти, якими можуть скористатися фахівці:заїдає дверний замок ніж змастити

  • машинне мастило. Найбільш доступний та простий варіант змащування. Найчастіше підходить для будь-якого замку. Єдиний мінус полягає в тому, що таке мастило швидко змивається і процедуру доведеться повторювати заново. До того ж згодом там може накопичитися пил, який спричинить значне забруднення. Тому не слід користуватися мастилом самостійно – довіртеся фахівцям;
  • силіконове мастило. Більш професійний варіант для тих, хто хоче отримати результат надійно та надовго. За допомогою піпетки можна нанести олію всередину механізму та трохи почекати перед використанням. Експерти зможуть усунути проблему швидко;
  • графітне мастило. Ще один популярний варіант, який чудово захищає деталі всередині механізму від зносу чи корозії. Заїдання більше не переслідуватиме вас завдяки частинкам графіту всередині.

Вибрати оптимальний варіант у вашому випадку зможуть фахівці, які його застосовуватимуть. Обов'язково враховуйте місце розташування дверей і те, наскільки холодна температура буде навколо них.

Як часто слід змащувати замок

Тепер ви знаєте, чим змастити личинку дверного замка, а тому зможете самостійно проводити процедуру. Проте найкраще довірити цю процедуру фахівцям, які зможуть її виконати правильно та не пошкодити механізм. Все залежить від конкретно обраного мастила та вашого дверного полотна.

Ну а замовити новий замок від надійного виробника ви зможете прямо в інтернет-магазині дверної та меблевої фурнітури 740.com.ua. Просто наберіть номер телефону і наші спеціалісти зможуть відповісти на всі запитання.