Можливі різні причини, через які може зламатися дверна ручка. У результаті зносу механізму, з плином часу, ймовірна поломка ручки. Також до поломки може призвести неправильне встановлення. Якщо ручка виготовлена з неякісних матеріалів, то навіть незначні навантаження можуть викликати поломку. І якщо зламалася ручка дверей, важливо розібратися в тому, що потрібно робити в цьому випадку. Ось кілька важливих кроків, які необхідно зробити. 

Крок 1: Визначення типу дверної ручки

Перед тим як розпочинати ремонт, потрібно визначитися з типом ручки. Якщо зламалася ручка дверей, натискна або з вбудованим замком, подальші дії можуть відрізнятися. З основних типів слід виділити:зламалася ручка дверей

  • натискну ручку, і механізм дверної ручки в цьому випадку пружинний;
  • ручку, що обертається, кноб;
  • ручку з вбудованим замком, де є ключ і запірний механізм. 

На внутрішніх дверях без замка часто використовують дверні ручки засувки. Можливі й інші типи ручок. 

Крок 2: Підготовка до ремонту

Слід грамотно підготуватися до ремонту. Важливо:

  • якщо зламалася ручка дверей, підготувати інструменти, які будуть необхідні;
  • забезпечити безпеку;
  • ознайомитися з інструкцією до ручки перед тим, як приступати до роботи. 

Якщо належить відремонтувати міжкімнатні дверні ручки або ручки на вхідні двері, потрібно підготувати викрутки та плоскогубці. Може знадобитися шестигранний ключ і мастило. Також можуть знадобитися запасні деталі. Перед ремонтом вхідних дверей, пов'язаних із замком, важливо переконатися в тому, що вони відчинені. В іншому разі ймовірне випадкове замикання.

Крок 3: Зняття дверної ручки

Важливо грамотно зняти дверну ручку. Необхідна акуратність. Ось основні важливі моменти: 

  1. Якщо зламалася ручка дверей, потрібно видалити декоративні накладки за їх наявності на ручці.
  2. Збоку або знизу на ручці знаходяться кріпильні гвинти. Їх потрібно розібрати та відкрутити. 
  3. З дверей потрібно зняти внутрішню і зовнішню частини ручки. І якщо ручки на вхідних дверях заїдають, у цьому разі слід докласти зусиль, щоб їх зняти. Але важливо не перестаратися, щоб не поламати їх повністю. 

Працюючи з міжкімнатною ручкою, важлива особлива обережність. Такі ручки легші й естетичніші.  

Крок 4: Перевірка і заміна деталей

Важливо уважно оглянути механізм ручки. Перед тим як її полагодити, важливо розібратися в наявності пошкоджень. Можливо, є застряглі деталі. А можливо, є іржа. Перед тим як полагодити дверну ручку, слід очистити механізм від старого мастила. Важливо видалити забруднення. І якщо дверна ручка зламалася, тільки після очищення можна наносити нове мастило. У результаті ручка буде краще працювати. 

Якщо є проблеми із засувкою або виявлено деталі, які зламані чи зношені, потрібно замінити їх на нові. Можливо зламалася пружина або шпиндель став непридатним. Для пошуку необхідних деталей можна заглянути в інтернет-магазин. На сайті 740.com.ua ви знайдете все необхідне. Доставка буде швидкою.

Крок 5: Збірка дверної ручки

На цьому етапі потрібно виконати кілька важливих кроків. Для початку необхідно вивчити будову дверної ручки та зайнятися встановленням механізму. Важливо переконатися в тому, що всі елементи правильно поєднані. І якщо ручка заїла, потрібно перевірити всі елементи. Важливо розібратися, в чому причина. Слід полагодити язичок у разі потреби. Потрібно виконати такі важливі етапи:механізм дверної ручки

  1. Слід закрутити гвинти на місце. І на цьому етапі важливо зробити правильну фіксацію. Обидві частини ручки мають бути на місці. 
  2. Після складання необхідно перевірити роботу ручки. Важливо, щоб ручка із замком або без нього працювала плавно. Двері мають плавно і надійно замикатися, так само як і відчинятися. 
  3. У тому разі, якщо знімалися декоративні елементи, їх потрібно повернути на місце. 

Розібравшись заздалегідь і зрозумівши, як влаштовані механізми, буде набагато простіше здійснити всі кроки. Після завершення ремонту, дверна ручка повинна правильно працювати. Якщо ж повторно виникла проблема, потрібно буде знову відремонтувати ручку або замінити її повністю. Якісні ручки на планці та інші моделі можна вибрати з широкого асортименту на сайті інтернет-магазину. 

Висновок і поради щодо вибору дверної ручки на 740.com.ua

З різних причин може зламатися дверна ручка. І якщо це сталося, важливо знати, як полагодити ручку дверей із замком або без нього. Важливо виправити проблему і правильно вибрати нову ручку, якщо це буде потрібно. Своєчасний ремонт може виключити необхідність у заміні. Для того, щоб уникнути проблем з дверима надалі, важливо своєчасно і правильно виправити все. Важливо розібратися в тому, що робити, якщо зламалася дверна ручка і знати, як правильно вибирати дверну ручку. Дверна ручка повинна надійно працювати. Вона не повинна зламатися, і якщо правильно буде зроблено вибір ручки, то вона прослужить довго без поломок. Ви зможете вибрати ручки скоби та інші типи ручок в інтернет-магазині. Пошук буде зручним завдяки розподілу пропозицій у відповідних категоріях.