Іноді власникам житла доводиться підбирати петлі для важких дерев'яних або металевих дверей. Це відповідальний момент, оскільки від правильності вибору залежатиме не лише робота дверей, а й те, чи зможуть підібрані вами петлі їх утримувати. Тому в цій статті ми зупинимося на різновидах, як вибрати дверні петлі для важких дверей і в чому полягають особливості їхнього встановлення.

Основні види дверних петель для важких дверей

як вибрати петлі дверні для важких дверейДля того щоб ви змогли правильно підібрати дверні завіси для металевих дверей, що мають велику вагу, необхідно знати які основні види існують. І далі ми їх перерахуємо:

  • приварні. Їх головною перевагою є те, що двері відчиняються практично безшумно. Тому вони забезпечують плавну роботу дверей, забезпечуючи швидкий доступ до приміщення. І якщо ви не знаєте, як вибрати завіси для важких дверей гаража або в'їзних воріт, то приварні будуть кращим вибором;
  • приховані. Вони встановлюються усередині дверей, тому їх зовні не видно. Приховані дверні завіси дуже зручні й дозволяють виконати регулювання дверей у всіх площинах;
  • врізні завіси. Вони мають спеціальні заглиблення у двері, що дозволяють частково приховати їх;
  • крутні завіси. Вони встановлюються шляхом вкручування гвинтів;
  • універсальні. Найбільш зручні, оскільки позбавлять вас від зайвого клопоту зі встановленням. Вони довговічні та дуже міцні. Їх можна застосувати як для лівого, так правого відкривання;
  • штирові. Зверніть увагу, що дверні штирові завіси забезпечують безшумну експлуатацію дверей завдяки наявності втулки із пластику та кульки всередині з розжареного металу. Такий тип завіс легко піддається регулюванню.

Знаючи ці особливості, вам буде простіше визначитися, які вибрати завіси для важких дверей, які забезпечать надійну фіксацію та ефективну роботу.

Матеріали петель для важких дверей

які вибрати дверні петлі для важких дверейУ цьому розділі ми розглянемо, який тип завіс підійде для важких дверей, виходячи з виду матеріалів виготовлення:

  • нержавіюча сталь. Має підвищену міцність і стійкість до корозії, тому вони мають тривалий термін експлуатації;
  • коване залізо. Дуже міцні і є можливість такі двері прикрашати;
  • алюміній. Він дозволяє полегшити двері, стійкий до корозії та має достатню міцність;
  • легована сталь. Має високу міцність та дуже стійка до механічних впливів;
  • мідь та латунь. Мають досить привабливий вигляд, стійкі до корозії. Використовуються у місцях з високими естетичними вимогами.

Тепер ви знаєте, які петлі для важких дверей пропонуються в асортименті виробників. Це допоможе обрати оптимальні дверні завіси.

Важливі параметри вибору петель

Перерахуємо, на що необхідно звертати увагу при виборі завіс для важких дверей:

  • вантажопідйомність. На яку вагу утримування дверей вони розраховані;
  • вид петель та спосіб їхнього кріплення. Вибір буде залежати від самих дверей та способу відчинення;
  • матеріал виготовлення. Нержавіюча сталь, коване залізо, алюміній тощо. Це впливатиме на їхні властивості: міцність та стійкість до корозії та механічних впливів;
  • кількість петель. Чим важчі двері, тим більше для них передбачається петель для забезпечення рівномірного навантаження;
  • регулювання. Звертайте увагу на те, як можна буде відрегулювати петлі, щоб забезпечити правильну експлуатацію.

Якщо ви все це передбачите, вибір завіс для важких дверей буде успішним.

Особливості встановлення завіс для важких дверей

які петлі для важких дверейЯкщо ви не знаєте, як встановити петлі для дверей, то ми нижче наводимо  інструкцію:

  1. Підготуйте інструменти.
  2. Зробіть на дверях розмітку для петель.
  3. Встановіть петлі відповідно до їхнього типу.
  4. Виконайте регулювання петель для правильного відчинення дверей.
  5. Перевірте надійність кріплень.

У деяких випадках застосовуються додаткові петлі, щоб рівномірно розподілити навантаження.

Функції та додаткові характеристики

Такі дверні петлі забезпечують не лише утримання дверей у вертикальному положенні, а і їхнє плавне відчинення. Якщо двері занадто важкі, передбачаються додаткові петлі для розподілу навантаження. Деякі петлі можуть регулюватися у всіх площинах, що дозволить забезпечити ідеальне відчинення дверей з урахуванням необхідних розмірів зазорів.

Висновок та поради щодо вибору дверних завіс на 740.com.ua

Тепер ви знаєте, як вибрати дверні петлі для важких дверей, виходячи з їхніх різновидів і матеріалу виготовлення. А відмінну експлуатацію дверей забезпечить правильне встановлення петель і подальше їхнє регулювання у всіх площинах. Це продовжить термін експлуатації і петель, і дверей. А придбати таку фурнітуру ви можете на нашому сайті 740.com.ua за доступними цінами.