Для того, щоб двері після автоматичного відкриття обов'язково зачинялися, необхідний притягувач дверей. Потрібно розібратися, які бувають доводчики для дверей, для запобігання різких ударів. Це основна мета притягувача. У приміщенні буде тепло. Якісні дверні дотягувачі допоможуть забезпечити безпеку. Важливо правильно вибрати тип установки та врахувати інші значущі аспекти. У результаті ви зможете використовувати правильно якісний дверний дотягувач. Важливим є принцип роботи та відповідність вимогам. Він забезпечить надійність роботи дверної системи. 

Що таке дверний дотягувач його основна функція

Для того, щоб регулювати та контролювати закриття дверей після того, як вони відчиняються, передбачений дверний дотягувач:які бувають доводчики для дверей

  1. Потрібно розібратися в тому, які бувають дотягувачі для дверей, і це допоможе їхньому плавному закриттю. Збільшиться термін служби дверей. 
  2. Якісний пружинний дотягувач спрямований на запобігання різких ударів. Двері не будуть різко зачинятися. 
  3. Встановивши врізні дверні дотягувачі, вдасться знизити рівень шуму. Підтримуватиметься тепло в приміщенні. 
  4. Встановивши дотягувач для міжкімнатних дверей, вдасться забезпечити безпеку для користувача. 

Варто розібратися в елементах конструкції. Потрібно вивчити опис і дізнатися про різновиди.

Основні елементи конструкції дотягувача дверей

Є кілька основних елементів конструкції дверного дотягувача. Розбираючись у тому, які бувають дотягувачі для дверей, варто заздалегідь ознайомитися з ними. Ось основні:

  1. Корпус є основною частиною дотягувача. Тут розміщуються механізми. Встановлюючи накладні дверні дотягувачі або врізні, можливе кріплення на двері. Також кріплення може бути на дверну коробку. 
  2. Основне призначення важеля полягає в з'єднанні корпусу з дверною рамою або полотном. Він забезпечує передачу зусиль для того, щоб відчиняти двері та зачиняти їх. Можливий поворотний важіль або колінчастий. 
  3. Пружина забезпечує умови для закривання. Коли відчиняються двері, вона стискається. При цьому звільняється накопичена енергія для закриття.

Завдяки регулювальним гвинтам, забезпечується регулювання швидкості закриття дверей. Вони підсилюють пружини. 

Різновиди дверних дотягувачів

Дотягувачі визначають за способом встановлення. Також важливі форма і тип приводу. Відіграє роль функціональність. Вибираючи види дотягувачів для дверей, варто розглянути основні:

  1. Можливі різні способи встановлення. Тут розрізняють накладні дотягувачі та врізні, а також підлогові. 
  2. За типом приводу можливі механічні та гідравлічні, а також пневматичні дотягувачі. Їхні функції полягають у забезпеченні плавності закриття. Вони регулюють швидкість. 
  3. Залежно від функціоналу розрізняють одно- і двоступеневі дотягувачі. Також можливі дотягувачі з помірною фіксацією і зниженим антиударом. 

Якісні підлогові дверні дотягувачі та інші різновиди мають свої особливості та переваги. З головних можна виділити комфорт, безпеку та довговічність, естетичний вигляд.

Типи конструкцій дверних дотягувачів

Залежно від способу встановлення і приводу механізму, можливі різні типи конструкцій. Розглядаючи пристрій дверного дотягувача, є свої особливості в різних типах конструкцій. Ось основні важливі моменти:види доводчиків для дверей

  1. Якісне встановлення накладних дотягувачів здійснюється на поверхню дверної коробки або дверей. Є можливість регулювання.
  2. Усередині дверного отвору встановлюються врізні дотягувачі, і вони практично непомітні. Вдається зберегти дизайн дверей. Дотягувачі мають естетичний вигляд. 
  3. До підлоги кріпляться підлогові дотягувачі. Їх можна кріпити до дверей із високою прохідністю. Завдяки високій навантажувальній здатності, цей варіант ідеальний для комерційних, громадських будівель. 
  4. Рамні дотягувачі використовують для вузьких профілів. Вони компактні.

Різні типи дотягувачів різняться способом установки. І це важливо враховувати. Правильний монтаж забезпечить безпеку і довговічність. Для різних приміщень підбираються відповідні дотягувачі. 

Рекомендації щодо вибору

Вибір залежить від зовнішніх чинників. Розбираючись, як вибрати дверний доводчик, відіграє роль:

  • тип дверей;
  • умови експлуатації;
  • якісні матеріали та естетичні уподобання. 

Важливо дотримуватися вимог безпеки. Обираючи дверний дотягувач пристрій має відповідати вазі дверей. Відіграє роль розмір дверей. Залежно від того, на металеві двері або на пластикові монтується дотягувач, вибір може відрізнятися.

Висновок і поради щодо вибору дверного дотягувача на 740.com.ua

Сучасні моделі дверного дотягувача відрізняються за функціоналом. Розбираючись у тому, як вибрати дотягувач дверей, потрібно звернути увагу на призначення кріплення, антиударний механізм. Важлива можливість регулювання швидкості закриття. На сайті 740.com.ua ви зможете зробити вибір і оформити замовлення зі зручною доставкою. Можливо вибрати дотягувач на пластикові двері або металеві.